Szárnybontogatás

2010.11.15. 15:08

Mindenki élete során elér az első nagy megmérettetéshez, mely a továbbiakban vagy pályára állítja, vagy eltéríti.

Nem kevés tervezés és szervezés árán sikerült megalkotnom első remekemet, mely tapasztalataim szerint azonnal belopta magát a lelkes nézők szívébe.

Single Speed Clock

2010.06.27. 15:41

Íme egy újabb Vili munka:

(8000.-)

(hasonló dolgok rendelhetőek a korolynagy@gmail.com - on)

Vizsgaremek kiállítás!

2010.06.20. 16:56

Tisztelt egybesültek!

Még 6 napig látogatható a Vizsgaremek kiállítás a Kozma Lajos Faipari szakiskolában. (szerény személyem bútora is kint van)
A végzős diákok bútorai mellett a lakberendezők is sok érdekes dologgal készültek.

A megtekintés teljesen ingyenes.

Cím:
1041 Budapest Deák Ferenc u. 41.
Megközelíthető Újpest központtól a 14 és 12 villamosokkal. Az sztk-nál kell leszállni.

Nyitva tartás:
Hétfőtől Szombatig 8:00-16:00

Medálok 750.- től

2010.06.20. 13:24

Névvel gravírozott, bármilyen forma, és színvilág.

 

Más szavával!

2010.06.20. 13:19

Ezt az órát Máté készítete nekem, illetve a kishugomnak 18 születésnapja alakalmából. Jelképezi ez "egyszerű de nagyszerű" fogalmát és a testvéri szeretetet.
 

Hegedűs Vilmos

 

Command and conquer

2010.06.19. 13:15

Wekerle, egy jó hely

2010.06.12. 14:12

Az, aki nem járt még itt, vagy nem itt él, maximum a barátok köztből ismerheti azt, ami körülvesz. de a mátyás király tér soha nem adhatja vissza mindazt, amit ez a hely adni tud.

ezt az órát ennek tiszteletére csináltam.

Születésnap

2010.04.20. 19:01

Tisztelt olvasók.

 

Úgy látszik, hogy életembe immáron tradícióvá lépett elő, hogy ilyen alkalmakra sajátkezűleg készítek ajándékot, mert így biztos vagyok benne, hogy személyes, hatásos, és örök ajándékot adok.

 

Egy művész barátom, aki az egyik legfiatalabb komponáló ismerősöm a metál műfajában, betöltötte a 18. születésnapját, erre az alkalomra készítettem el neki kedvenc zenekarának logóját, mely óraként is funkcionál. (fali, de karon is látványos)

 

(megrendelésre is készítek hasonlókat)

 

 

 

 

The Offspring Project

2009.09.10. 08:32

Nem, nem soha

2009.08.26. 16:20

Íme egy kis tanújel a hazaszeretetről.

Orange County Choppers

2009.07.26. 10:50

Szép reggelt mindenkinek!

Neeeem, nem haltam ki, tűntem el, vagy sérültem le, csak mostanában kevesebb időm volt mindenre.

Persze azért tevékenykedtem, részben ebben a műfajban, részben egy másikban. A következő alkotás, ami felkerül, méltán nevezhető első darabnak. Sok tekintetben elvesztettem a szüzességemet.

Ez a darab volt az első, ahol már tényleges plasztikát alkalmaztam, továbbá ez az első értékesített darabom is. (és igen, dolgozok megrendelésre is, ha van rá igény, akinek ezzel kapcsolatban kérdése van, az a fapank@gmail.com -on elér)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

legújabb

2008.12.08. 18:17

haladás

2008.11.11. 15:58

Csak haladóknak!

2008.11.09. 18:34

No comment, azt hiszem nem is szükséges, max annyi, hogy így maradjon, vagy folytassam?!

Nos, ime a legújabb agyhalott ötlet, ez kivételesen nem saját fejből!

Megkeresett egy srác, a kommenteknél meg is található a kérdése, hogy dolgozok, e megrendelésre! A válaszom természetesen igen volt. Hosszas levelezés után találkoztunk, konkretizáltuk a mintát, a gitárt, a formát, mindent.

Hogy mihamarabb elkezdhessem, szinte már másnap beszereztem a kellékeket, nem kevés pénzt beleölve az akcióba. Egy Dean-Evo mellett döntöttünk, meg is vettem, továbbá, vásároltam papírt ceruzát csiszológépet, mindent ami egy nagyobb akcióhoz kell.

mire eljutottam odáíg, hogy a gitár rajzra készen állt, a tervek már halomban az asztalon, kb. 20 munkaóra állt mögöttem, és kb. 30.000 FT.

Ez mind szép és jó, de a srác eltűnt, de nem csüggedek, mivel neki nincs benne pénze, én viszont ha felizgatnak hajthatatlan vagyok, így befejezem a Gitárt. (már csak azért is, mert bevallom beleszerettem abba a gitybe)

Íme pár pic, hogy hogyan is állok, milyen is lesz, és mivel nincs gazdája, akinek tetszik, akár be is jelentheti igényét rá, Illetve akinek másmilyen kéne, nállam megrendelheti álmai hangszerét!

"Koroly-Nagy Pince"
fapank@gmail.com

Harley Davidson Project

2008.10.29. 08:53

Íme a megújabb művem célja:

Leróni a tiszteletet a világ legnagyobb motorkultusza előtt!

Végre befejezve!

2008.10.18. 11:08

Sziasztok!

Sokan panaszkodtak, hogy miért nincs még kész a gitár! Hát kész van, csak sajnos nem volt időm feltenni képeket, de ezt most pótlom!

megrendelt...

2008.09.19. 12:07

Nos, a legelső hivatalos munkám egy emlékplakett, amit Nagy Zoltán barátomnak készítettem 20. születésnapjának alkalmából. Sok hozzáfűzni valóm nem nagyon van, annyiban tér el az eddigitől, hogy itt már használtam marógépet a kinagyolásra, és odafigyeltem a maszkolásra, hogy az anyag ne sérüljön munka közben. A többit a képekre bízom. Mondanom sem kell, hogy ha valaki szeretne ilyesmit csináltattni csak keressen
e-mail-en!

Renek-Elek

2008.09.19. 11:22

Sziasztok!

Nos, bár az iskola elindult, az életem pöppet megváltozott, és időm is sokkal kevesebb lett, azért nem voltam tétlen! Bevallom új gitár nem készült, de azért a faragás pörgött, erről teszek is fel képeket. Mostanában gyakorlásképpen átálltam a fali díszekre, és plakettekre, illetve faliórákra. Ezeket is lehet kérni, ha valakinek megtetszik, vagy ajándéknak szánja! Az elérhetőségeim nem változtak, így mindenki elérhet, és aki szeretne értesítőt, ha frissül a blog. Ehhez a fapank@gmail.com-ra kell írni nekem!

A másik dolog, hogy nagyon lassan, de azért éppen hogy biztosan haladok célom felé, azaz a Kozma Lajos tanulója lettem, így szerezvén egyre több tapasztalatot a fával kapcsolatban.

Az utolsó hivatalos fejlemény, hogy készül egy honlap, ahol összeszedettebben, és részletesebben lesznek fellelhetőek az anyagok, ismeretek, termékek, és faragások.

Ennyit rólam, most jöjjenek a tervek, álmok!

 

Mesterem, és mentorom!

2008.07.23. 12:13

Kedves érdeklődők!

Nos megígértem, hogy szemezgetek nektek édesapám munkásságából is.
Koroly - Nagy Gábor, már évek óta foglalkozik fafaragással, a botoktól kezdve, a rönkfaragáson át, a táblafaragásig minden műfajban alkotott.

Ekkora anyagot sem az internet, sem a blog nem bírna el, sem kicsi kacsóm,így csak szemezgetek, hogy lássátok, milyen szellemben nevelkedtem.

A legelső darab, amit bemutatnék, az nem más mint Hanuman, a majomisten, aki valahányszor kilépek a lakásból éjjel, félholtra ilyeszt XD. Sajnos, sem faanyagáról, sem folyamatáról nem tudok sokat mondani, de a képek sokat elárulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő két fazon névtelenül csüng házunk falán, aki óhajtja, elnevezheti őket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti munkák koraiak, itt még csak bontogatta szárnyát Gábor, ma már kellő rutinnal, és biztos kézzel farag rokonokat fába, ennek az első lépése a következő alkotás.

Ez a kép Szikora Imrét ábrázolja. Azt hiszem nem kell kommentálom.

Nagy Csönd?

2008.07.15. 15:18

Üdv!

Nem, nem tűntem el ténylegesen, folyamatosan mennek a szervezkedések, honnan, és hogyan lehetne nyers gitárokat beszerezni, készíteni, illetve készül a honlap is, mely nem csupán a HC Guitars, és Flame Works munkáit mutatja be, hanem mindenféle segédletet nyújt majd mind a hangszerkészítésben, mind a fafaragásban, igény szerint. Célom minden olyan információt összegyűjteni, ami segítségére lehet minden amatőr hangszerkészítőnek, felhasználónak, vásárlónak, hogy minden kézbe a megfelelő hangszer kerüljön. Amennyiben van ezzel kapcsolatos ötletetek, vagy szeretnétek saját hangszereteket igazán egyedivé tenni egy cifra faragással, esetleg van sérült, eladásra szánt hangszeretek, írjatok a fapank@gmail.com-ra. Minden információ, vágy, és elképzelés érdekel!

 

Üdv:

Nagy M. Gábor

A kezdet vége!

2008.06.29. 19:09

Szokták mondani, hogy egyszer minden véget ér.

Reményeim szerint csak most kezdődik el! A faragás után jöhet a befejezés, azaz a lakkozás. A testet 240-es, majd 400as csiszolópapírral végigküldtem, majd nedves ronggyal letöröltem. Ezután jöhet az akasztás, azután a lakkozás. Fontos, hogy lakkozás előtt kimaszkoljuk a gitár belsejét, különösen a nyak csatlakozására, mert az érzékeny a méretváltozásra:P.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy megóvjam a mintát, szórófejes akril lakkot használtam, de ezt senkinek sem ajánlom, érdemesebb beszerezni egy kompresszort, és keményebb lakkal próbálkozni. Az első réteg után a munkadarabot újra átcsiszoltam, hogy a szálak simuljanak, majd jött az több napos lakkozás. 8-9 réteg lakk lett végül a gitáron, de elbírta volna a 40-et is ebből a fajtából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyakat is teljesen szétszedtem, kimaszkoltam, lecsiszoltam, és az is kapott egy enyhe réteget. Az egész kb. egy hetet tett ki, mert ugye közben bulik, meg a nagy  meleg, és a száradási idő..., de teljesen megérte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül összeraktam a testet, a nyakat, ráraktam minden szereléket, és Volt feszt után viszem is a hangszereshez beállítatni, és az elektronikát rendbehozatni.

Ez a gitár bár nem kerül eladásra, nagyon szeretném, ha azért a színpadon, illetve a zenészek kezében megjelenne, így akinek van igénye a kipróbálásra, illetve szeretné az egyik koncertjét ezzel a hangszerrel felejthetetlenebbé tenni, az nyugodalommal írjon mailt!

Üdvözlettel:

McBasser, a készítő!

Apu Kezdődik!

2008.06.24. 10:12

Nos, akkor nézzük miről is szól ez a blog!

Ez a dolog két amatőr fafaragó munkáit mutatja be, hasznos tanácsokat adhat eszközök, és technikák terén, illetve megpróbálok minél több anyagot ige gyűjteni!  Édesapám már évek óta foglalkozik amatőr szinten ezzel a művészeti ággal, jómagam csak 1 munkadarabbal büszkélkedhetek, de szeretném követni a családi vonalat. Miért éppen HC Guitars? Ötvözve az ősi művészetet a modern kifejező eszközökkel, én nem sima fadarabokba, hanem hangszerekbe faragom bele elképzeléseimet, a név pedig nem HardCore, hanem hand carving:P

Jó mulatást a portálon!

Bárkinek észrevétele van, az nyugodalmasan megírhatja a fapank@gmail.com-ra!

Üdv:

Nagy M. Gábor

Legelső munkám!

2008.06.24. 10:11

HY!

Nah szeretném bemutatni, a legelső munkadarabomat, ami egy kőris testű gitár megmunkálását jelenti! A folyamatot lépésről lépésre leírom, és képekkel illusztrálom!

 

No.1.

A legelső lépés, megkeresni a megfelelő alapanyagokat. Még amikor zenélni kezdtem, vettem egy igazi "dobozgitárt", ez a kifejezés a minőségre utal:P az egész gitár nem került többe egy havi diákmunkás fizumnál. Az árból adódva azt gondolnánk, hogy hulladékból van, de hál istennek ez nem igaz. Bár az elektronika nem a legjobb, és a megmunkálása is gépekkel történt, faanyaga remek lehetőségekkel kecsegtetett!

Fogtam a gitárt, atomjaira bontottam, gondosan ügyelve arra, nehogy bármi is eltűnjön, vagy sérüljön, ez nagyon fontos! Majd lecsiszoltam róla azt a 10 réteg lakkot, amivel óvni akarták a testet a barbár punk-októl, így kaptam meg az alapot, egy szép kőristestet!

No.2.

Tervezés:

A gitárral az eredeti tervem az volt, hogy kap egy jagermeister - es festést, hogy "egyedi" legyen. bár hónappal ezelőtt azonban rátaláltam egy amerikai művész honlapjára, aki gitárfaragással foglalkozik, és nagyon megtetszett. Úgy döntöttem, ha törik ha szakad csinálok egyet, persze csak valami egyszerű, mégis érthető mintával! Úgy döntöttem, hogy a Metallica névre hallgató kultusz jó alapként szolgál, egy új kultusz megteremtéséhez, nem bonyolult, de ha ránéz valaki, tudni fogja, mi is az! A tervezés nem túl modern, egyszerűen kivágtam a betűket, és tologattam a testen:P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd mikor eldöntöttem hogy is nézzen ki, rárajzoltam a testre a végleges mintát!
Ezek után ráraktam a szerelékeket, és körberajzoltam, hogy tudjam meddig mehetek a véséssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy ha sérül a minta, minden elvész, mondta tapasztal Édesapám, és azt javasolta, hogy az egészet rajzoljam át egy paus - lapra! A papírt csavarokkal rögzítettem a testre, hogy ne csússzon, és később is vissza illeszthető legyen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No.3.

A faragás menete:

Kezdőként nem használtam túl sok eszközt, nem nagyon kísérleteztem, mindennel biztosra akartam menni, így nagyon óvatosan, és lassan haladtam.

Első lépésként a minta mellett egy éles késsel mélyen bekarcoltam a testet, nehogy belefaragjak. Ez igénybe veszi az ujjakat, de egy kezdő így kiküszöbölheti a hibákat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután egy kis U alakú vésővel elkezdtem kiszedni a nem kellő részeket. A felületen ezután egy nagyobb vésővel tisztáztam ki a faragást, és mélyítgettem kb. 3-4 mm. - íg.

A végső tisztázásra egy majdnem egyenes vésőt használtam, hogy ne kelljen annyit csiszolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnehezebb dolgom az utómunkálatokkal volt, néhány helyen nagyon nehezen tudtam késsel kivágni a mintát, és a csiszolásnál búcsút mondhattam ujjlenyomatomnak, de azt hiszem megérte:P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No.4.

Mastering!?

Ami még hátravan, az a fixálás, hogy a fa időtálló legyen. Itt nagyon óvatosnak kell lenni, mert mind a lakk, mind a lazúrfestékek barnítják a fát, így a mintának megváltozhat az árnyékolása is. Én vagy diópácot fogok használni, vagy csak egyszerű szórófejes nitrolakkot, az kevésbé sötétíti a fát!

 

És a készítő, mert ugye mindenki magából...

Ez volt a legelső munkám, így nem mentes a hibáktól, de egész jó lett szerintem.
Bármilyen észrevétel. mondanivaló, felkérés, kritika, vagy egyéb eszetekbe jutna, nyugodtan írjátok meg a fapank@gmail.com-ra, vagy ide kommentnek!

 

 

 

A legközelebb Édesapám munkásságából szeretnék feltenni pár munkát, hogy lássátok, mi mindenre képes az ember, ha önmagát képezi!

Sziasztok!

Bocsánat a kavarásért, de valamely okból kifolyólag minden adatom törlődött a rendszerből, mindenkitől elnézést ezért! Amúgy köszönöm szépen mindenkinek aki írt, vagy csak megnézte, több mint 700 látogatót számlált a blog:P

 

Üdv:

NMG-HCguitars